Hälsovecka i Turkiet

Jag och en väninna har haft en superhärlig vecka i Turkiet.
Vi har kallat den rekreation och hälsovecka.

Vi började redan andra dagen med Hamam.
Som är Tukiskt bad, med massage och bad i bassäng.
Har du inte provat det? Så gör det.



Väldigt skönt...
Med bastu också.

De första dagarna hade vi all mat och dryck inräknat i hotellet.
Då kunde vi ta för oss av det som passade våra små magsäckar!
Jag åt mest ägg och "såvel" grönsaker också.
Efter rätt blev det frukt.
 


De andra dagarna fick vi en lägenhet.
Det var bra det också..

Vi var ute och gick mycket.

Och det var aldrig något problem att få en halv portion,
eller som vi gjorde ibland, delade på en portion.

Både min väninna och jag har ju gjort Gastric Bypass operation
ungefär samtidigt.



Den här bilden är från vårt första hotell, där var mycket grönska
kring poolen.

Vi var också till en strand lite utanför Alanya,
som var nästan folktom!



Det var en del båtar som la till där, kul
att titta på.



Som du ser, inte mycket folk här inte...
Det var ganska grovkornig strand, härlig massage för fötterna!



En MYCKET skön vecka!
Jag rekomenderar verkligen Turkiet, du som inte povat på det, GÖR DET!
Vänliga människor, relativt billigt, inte så långt.
Varmt och skönt, bra mat.

 

Ha det så gott alla och lev väl!

Kram // Nettan


Min "historia"



Jag ska berätta berätta lite om mig och min Gastric Bypassoperation.
Det ska jag försöka att göra här nedan.



Jag är en kvinna i mina "bästa" år, som har haft diabetes sen 1964.
Ganska länge som du ser.
Jag har fött 4 barn, varav 3 är i livet.
Dom är nu vuxna alla.

Jag har varit ÖVERVIKTIG i nästan hela mitt vuxna liv.
Innan jag födde mina barn var jag s.k. " normalviktig"...

  

Här var jag 3 år och på den andra bilden 15 år.
( båda de här bilderna är klickbara)




Jag tycker att jag har bantat hela mitt lv.
Har provat ALLT,
Jag har,
*Fastat
*Har varit med i Viktväktarna i flera omgångar.
* Ett tag var det någon slags Kålsoppa!
Jag har bantat med att äta ananas
* Har också provat med akupunktur





När jag blev tyngre fick jag också högt Blodtryck,
även höga Kolesterolvärden.
Åt mediciner för det

Till slut orkade jag inte längre, mådde vädligt dåligt
både fysiskt och psykiskt.
Orkade inte mycket, ALLT blev jobbigt.
* Jobbigt att gå
* Jobbigt att röra sig
* Jobbigt att städa
* Jobbigt att vara med mina barnbarn
* Jobbigt att göra något överhuvud taget.



Inte mycket motion alls...


Jag började att bearbeta min läkare som jag har för min Diabetes,
Fick prova olika preparat för att gå ner i vikt.
Utan resultat, inte helt,
jag gick ner några kilon, men i och med att jag slutade
äta de medicinerna så gick jag upp igen.

En "nackdel" med min Diabetes är att jag MÅSTE äta.
Jag MÅSTE ta insulin flera gånger/ dag.
Och i och med att jag tar insulin, MÅSTE jag äta!
Annars får jag insulinkänningar.

Inte SÅ lätt att "banta" då.



Så här såg jag ut för ca 4 år sen. Hade stt BMI på ca 36.
Var ganska så ÖVERVIKTIG, för att inte säga FET!

Började så smått att prata om att göra en Gastric Bypassoperation...



Var på sjukhuset här i Jämtland, jag hade just fyllt 60 år.
Trodde absolut att jag skulle få operationen här i Jämtland.
Uppfyllde ALLA kritéerna UTOM att jag hade fyllt 60 år!?
Jag deppade ihop fullständigt, när jag fick  beskedet att jag var för gammal!?

Började lite smått att kolla upp via internet, vad jag hade för möjlighet
till en operation på privat väg.
Jag kände en person som gjort sin operation på Sohpia hemmet i Stockholm.

Ringde dit och blev väldigt väl mottagen i telefon.
Dagen efter var jag till min bank, för att låna dessa 115.000 kr,
som operationen kostade




MEN det var värd alla pengar!!
Jag ångrar absolut INGENTING, önskar bara att jag skulle ha gjort
den här operationen förrut.

Jag gjotre min Gastrik Bypass i maj 2010.
Jag har gått ner ca 33 kg.
Har minskat mitt insulinintag med mer än hälften.
( jag måste forsätta att ta insulin, eftersom jag har
Diabetes typ 1.
Men vet att de som har typ 2, kan bli av med sin diabestes
efter en operation)

Jag har SLUTAT med mina mediciner
 för blodtrycket,
och för höga kolesterolvärden.

Jag hade förut också mycket VÄRK i min kropp.
Det har jag nu också, men MYCKET mindre..

      


Jag har varit två gånger på EFTERKONTROLL på Sophia hemmet.
Har träffat läkare och dietister, har bara positvt att säga om dom.

Har även varit till min läkare på sjukhuset här i Jämtland.
Dom är väldigt nöjd , jag är frisk och pigg.
Det var ju syftet med min operation.

Skulle skriva om några NEGATIVA  saker om operationen.
Men hittar inga!

Du som funderar på en Gastric Bypassoperation,
Säger jag bara GÖR DEN!!

 

Här är jag 20 cm mindre i midjan.



Här är det ca 8 månader efter GBP



Den först bilden är för 3 år sen, den andra bilden är tagen alldeles för
några dagar sen,  skillnad tycker jag, och många andra.

Ha det så gott alla och lev väl // Nettan





Gästbloggare

Idag kan du läsa min historia hos Mia Olsson,
där jag gästbloggar.
Du kan läsa den här.Tryck på länken nedan.

http://www.levdittliv.se/2011/09/gastric-bypass-gastbloggare-nr-2.html



Idag är det också 7 år sen som jag slutade att röka!
En härlig känsla.
Fast ibland har jag drömmar där jag röker!?


Jag sluta faktiskt från ena dagen till den andra.



Den här fågeln som är en Rödhake (ung) har vi
alldeles utaför hos oss, nästan tam är den också-
Om vi ger den lite smulor, så kan vi nästan ta på den.



Ha det så gott alla och lev väl

Kram // Nettan


OST!

Jag bara ÄLSKAR ost i dom  flesta sorter.
Jag äter det till frukost, lunch och ibland till middag.

Läste artikel om osten som Fredrik Paulin skrivit.

Han gav lite "ostbetyg"





Jag som trodde att Fredrik var lite mer 'fettvänlig' nu för tiden. Men det verkar inte så. Utan han varnar för feta ostar, kalorier och överätande av ost. Sambandet mellan fet ost och mättnad har han nog inte riktigt upptäckt?

Äter jag en mgrare ost så kan jag äta och äta och äta. Tar jag en fet ost, dessutom med smör på så räcker det med 2-3 skivor. Sen står jag mig i timmar!


Här kommer ett recept på WRAPS, som det är både ÄGG och OST i

wrap
2 ägg
2-3 msk vispgrädde
Man kan ha i1 msk husk för ökad fyllnad, men det går lika bra utan.
Valfria kryddor (utan E621), jag använder oftast cayennepeppar.

Vispa ihop ingredienser i en skål med en gaffel. Enkelt!

Smält smör i en stekpanna, häll i äggröran i stekpannan och stek på medel värme. Låt steka en stund tills den stelnar, får färg - som en pannkaka. Vänd och stek på andra sidan.

Lägg upp på en tallrik o bred på valfri fyllning! Gott Gott!

Rulla ihop! Perfekt ’ta med’ matsäck - och den kan göras kvällen innan! Rulla in i folie och Förvara i kylen!



Den här är fylld med SVAMP, BRIEOST, SALAMI o PHILADELFIAOST.
GOTT !!



Idag hoppas jag på ett härigt väder, så jag kan ta en långpromenad.

Ha det så gott alla
KRAM // Nettan


" Skicka vidare"

En blogg som jag ofta besöker är den här
http://www.levdittliv.se/2011/09/gastric-bypass-gastbloggare-nr-1.html?spref=fb

Här skriver några Gästbloggare, den här gången är
det Jannica, som är först ut.

Påminner lite om min berättelse.

Har lovat Mia att "skicka vidare".
Det gör jag så här, bl.a



Ska föresten vara GÄSTBLOGGARE hos Mia jag också.
Vet inte när min berättelse kommer.
Det ska bli spännande i alla fall, när det än kommer.



Nu ska jag ge mig ut i det fria, för en promenad.
Sen ska jag göra iordning vår middag.
Som idag blir grönsaksgratäng med filè.
och mer grönt.

Ha det så gott alla och lev väl!
KRAM // Nettan



RSS 2.0