PROTEINER!

Det är ca. 1 år sen jag gjorde min operation GBP.
Fortfarande måste jag prova mig fram, när det gäller min mat.

Jag har kommit fram till, när det gäller mig.
det kan vara olika för alla.
Vi är ju inte alls lika, och tur är väl det.

Det jag mår bäst av, är att äta mycket PROTEINER..
Har mer och mer gått över till LCHF diet.
Det passar mig bra.



Min mage mår bäst av det.
Jag har upptäkt att PIZZA, PANNKAKA, VÅFFLOR och annan
MJÖLMAT, inte passar mig.

Som tur är har jag aldrig varit så förtjust i den maten.
Har faktiskt alltid tyckt att mjölmat, är "bukfylla"
Man blir bara tillfälligt mätt, sen efter bara en liten
stund är jag hungrig igen, men men alla är vi olika!



VATTEN dricker jag före maten, ibland lite till maten.
Till helgen tar vi gärna ett eller två glas vin.



När det gäller bröd, som innan min operation, var det min stora
last, tyckte MYCKET om VITT BRÖD, KAFFEBRÖD, FULLKORNSBRÖD,
ja, i stort sett ALLT BRÖD!
Jag tycker om det idag också, men VET att jag INTE kan äta det.
Jag får ont i min mage då, måste gå på toa direkt.
I allafall när jag äter MJUKT bröd.
Hårt bröd, som knäckebröd, smörgåsrån går ganska bra.

Jag brukar baka ett knäckebröd, har lagt ut det förrut på
bloggen, det är jättegott.
Prova du också att baka det, det ÄR JÄTTE ENKELT recept.


http://nettanspyssel.blogg.se/nettansviktresa/2011/march/recept-pa-ett-gott-knackebrod.html

Tryck bara på länken så kommer du dit direkt.



Är du sugen på att titta på fler bilder?
Mitt STORA intresse är fotografering, som ni kanske vet.
jag har gjort ett bildspel, luta dig tillbaka en stund.
Titta på bilderna och njut av skön musik.


http://youtu.be/E-wFATgzLZ4

Tryck bara på länken så kommer du dit!  Håll tillgodo.



"EN fluga gör ingen sommar"

Ha det gott alla, och lev väl!
KRAM // Nettan


Bröd med frön och fullkorn

Jag har idag bakat ett väldigt gott bröd
med frön och fullkorn, här delar jag med mig av
det receptet.

Bröd med frön och fullkorn

Skållning:

2 dl råg eller vetekross

2 dl solroskärnor

4 msk linfrön

4 dl hett vatten

 

Koka upp vattnet och häll över frön o.d. Låt stå över natten

 

2 pak jäst

6dl vatten (ljummet)

2 msk honung

2 tsk salt

ev. 1 dl russin

2 dl dinkelmjöl fullkorn

siktat dinkelmjöl tills det blir en deg.

 

Låt jäsa i ca 1 timme.

Dela upp degen i 3 delar. I 3 formar.  Jäs i ca 30 min i formen

Gräddas i 200 grader i ca. 35-40 min.

    




Om du vill se hur det står till i vår holk, kan du titta in
på länken nedan.


http://youtu.be/z9F8Qd9dul0


En annan länk du kan gå in på , jag har gjort
ett bildspel, på en del av mina bilder.

http://youtu.be/E-wFATgzLZ4

Ha det så gott alla och lev väl.
Och du ta vara på LJUSET vi har nu.
Kram // Nettan


GRATTIS!

Jag hade en tävling för ett tag sen!
Nu var inte intresset så stort, men, men
Två vinnare har jag, jag mailar dom.
Första priset gick till NINA
andra priset går till AMMIE

STORT GRATTIS TILL ER BÅDA!
Jag skickar priset till er så fort jag får era adresser.



Ha det så gott alla // Nettan

Jag har gjort ett bild spel på en del av mina bilder.
tryck på länken nedan.

http://youtu.be/E-wFATgzLZ4


"Ta vara på dagen"

Nu har vi här i Jämtland haft fina dagar med
Mycket sol och värme.
Fast just i dag regnar det, har gjort det mest hela natten.



Men om man klär sig, gör det ju inte så mycket.
Kan vara gansks skönt med sommar regn.
Som man säger "efter regn kommer sol"



Idag ska jag passa på att baka BARS, har hittat ett nytt
recept, som jag ska prova.
Vill du prova dom så ligger receptet här .


BARS

ca 15 st

Ingredienser:

100 g Cashewnötter
200 g Dadlar
160 g Fiberhavregryn
40 g Kokosmjöl
3 msk Proteinpulver (jag tog vanilj)
2 msk Kakaopulver (gärna bra kvalitet)
2 st Äggvita
4 msk Solroskärnor
100 g Russin

Marinad:
1 dl Akaciahonung
1 dl, creamy Jordnötssmör
0.5 dl Kokhett vatten

Gör så här:

1. Hacka cashewnötter och dadlar i små bitar. Knåda ihop alla ingredienser (utom dem till marinaden) till en mjuk massa. Värm honung och jordnötssmör i en stekpanna, häll ner det kokheta vattnet och låt marinaden koka upp. Vispa hastigt och ta av pannan. Häll marinaden över massan och blanda ordentligt.

2. Klä en ugnsfast form (34 x 20 cm) med bakplåtspapper och bred ut massan. Använd en bit bakplåtspapper till att göra ytan helt platt. Grädda massan på nedersta falsen i ugnen i 200 grader i 20 minuter. Skär ut massan i ca 15 kakor på var och en 65–75 gram och ställ dem på högkant på en bakplåt. Grädda dem nu i ytterligare 20 min i 150 grader.

ca 15 st


Jag tycker att det är bra att ha med de här
när jag ska vara ute ett tag.

Eftersom det regnar idag, så passar jag på att göra dom idag.
Jag tar tillvara på dagen med andra ord.

Ha det gott alla och lev väl
Kram // Nettean



Jag vill till slut visa hur det står till i holken, tryck på länken nedan.


http://youtu.be/Xfr1Wi_oRAs




Laxlåda

Det här goda receptet hittade jag i en tidning.
På en LAXLÅDA, den gjorde jag idag.

Enkelt att göra, lätt att laga - stoppa in i ugnen och få en smakrik laxlåda!

 

 


Ingredienser
  • 4 portioner
  • 200 g rökt lax i skivor eller bit
  • 500–600 g fryst grönsaksblandning
  • 4 ägg
  • 1 dl riven ost, gärna västerbotten
  • 3 dl vispgrädde
  • Smör

Gör såhär

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en avlång, ugnsfast form med smör. Vispa ihop ägg, ost och grädde. Fördela laxen, skuren i små bitar, och grönsaksblandningen (det går bra att ta den direkt ur frysen) i formen. Slå på äggvispet och grädda i 200 grader i 20 minuter. Denna laxlåda kan förändras i det oändliga. Byt ostsort, byt grönsaker eller byt ut laxen mot bacon eller skinka. Allt blir lika gott!

Prova du också, tror absolut att du blir nöjd.



Nu har ju värmen kommit även  till Jämtland också.
Då tycker jag att det är bra om man har mat som "sköter sig själv"
Om man nu vill ha varm mat, och det vill jag ha ibland
trots värmen.




Just nu njuter jag av livet, jag bara ÄLSKAR värmen, ( och min man man förstås)
Jag försöker vara ute så mycket som möjligt, jag äter ute och läser ute
promenerar ute.
Det är så skönt!!



VÄLKOMMEN SKÖNA SOMMAR, JAG ÄLSKAR DIG!!



Ha det så gott alla, och lev väl!
Kram // Nettan


" Livets goda "

Vi ska ta till vara på " Livets goda" !
Vilken är ditt "goda" i livet?
Jag tar tillvara på naturupplevelser, fotografering,
mina barn, bonusbarn och barnbarn,
god mat, goda bakverk,
Det finns säkert mycket mer också....

Idag har jag bakat MiNIMUFFINS eller MINICUPKAKES





Det finns säkert uppsjö av olika recept att prova.




Om man har en liten magsäck som jag, så räcker det med en,
men om man har normalstor, får man ta två!



Vi brukar ofta vara i naturen, då tar vi med kaffe, och kameran.



Den här  utsikten titta vi på, när vi drack vårt kaffe i skogen.
Bilderna är tagen med mobilkameran.



Ät nu inte så många muffins nu!



Ha det så gott alla, och lev väl!
Kram // Nettan


TÄVLING HOS MIG!!

Det var JÄTTELÄNGE sen jag hade en tävling hos mig!
Aldrig på den här bloggen, utan jag har haft på
min andra blogg nettanspyssel.
Så det är väl dags nu.



Tävling hos Nettan

Länka bilden på din blogg och texten under, så har du 2 lotter. skriv i kommentarerna
om du har länkat i din blogg!
Har du ingen blogg, kan du vara med ändå, skriv bara i kommentaren, det ger 1 lott!

Första priset är en DVD film PIANISTEN .
En film av Roman Polanski.

Andra priset  är torkade trattkantareller.

Tävlingen håller på till 14 juni. klockan 18: 00

 VÄLKOMMNA att tävla ALLA!!  LYCKA TILL!!



KRAM! och du, lev väl!
// Nettan


Tävling hos Net!

Jag är med och tävlar om Alpnaerings kryddor
hos enkoppkaffe.se.. Passa även du på att vinna dem!
 
// Nettan

Mellanmål

MELLANMÅL ATT HA I HANDVÄSKAN

 

 

Mellanmålen bör helst bestå av protein

För oss flesta så behöver vi hitta något snabbt i vardagen. Här kommer några bra lösningar om du går på purékost efter en gastric operation. Problemet är att de flesta proteinprodukter inte håller sig utanför kylskåpet särskilt länge. Några undantag hittar du nedan.


Mjukostbitar av märket Glada Kon  - The Laughing Cow®
De är förpackade i små kuber i folie, behöver inte förvaras i kylskåp och består till största del av protein. De finns i en hel del smaker, och du kan även köpa minikuber. Ta med ett par kex om lusten finns.


Bananer - små ekologiska
Optimalt med näring, naturligt förpackade, ta med en plastpåse så du kan lägga halväten banan i den för ett senare tillfälle.


Nyttigt bröd med bredbar ost
Bredbar ost håller längre än vanlig ost. Du kan ha en tub eller burk på jobbet om du vill. Om du hinner gör mackan hemma eller köp bröd på 7 Eleven eller ett bageri.

Kokta ägg i platspåse
Skala äggen lägg dem i en plastpåse, strö över lite salt och peppar. Mumsa i dig dem.

  

    

Istället för att köpa kex, prova att baka mina.
Dom finns i ett inlägg Knäckebröd! Jättegoda.

Jag för min del är VÄLDIGT beroende av mellanmål, annars
mår jag inte alls bra.



*********************************************************

Magen mår också bra av att man rör
på sig, jag försöker att gå ut och gå en stund varje dag.
30-45 minuter minst varje dag.
Då tar jag min stavar som sällskap.



Ofta tar jag också med min kamera!

Ha det så gott och lev väl-

KRAM // Nettan



http://youtu.be/qvhSPqMPbQI

TITTA IN PÅ DEN HÄR LÄNKEN; SÅ SER DU HOLKEN OCH TALGOXEN:








RSS 2.0